VUČIĆ NE MOŽE VIŠE DA VADI BRNABIĆKINE FLEKE: SNS-ovci već smenili Anu

Nova Vlada Srbije biće formirana za dva do tri meseca, najavila je Ana Brnabić, ali ona više neće biti premijer. Da je Aleksandar Vučić zaista rešen da je ne ostavlja na istoj poziciji, potvrdio je i visokopozicionirani član Srpske napredne stranke, Dragan Šormaz, koji bi u toj ulozi rado video Branislava Nedimovića. Ali i POKS u Skupštini i Ivicu Dačića u opozicji!

To je sam priznao gostujući na TV N1, nakon pitanje ima li ministra iz SNS-a čijim je radom nezadovoljan, rekao je “ne”, a onda je svog favorita gurnuo u prvi plan.

Na pitanje znači li to da bi voleo da vidi Nedimovića na čelu Vlade, poslanik SNS je odgovorio:

– Da, Nedmović je moja želja i ja navijam za njega – potvrdio je Šormaz.

Možda to jeste njegova želja, ali je javna tajna da Vučić više ne može da “vadi fleke” Ane Brnabić. Neće se zaboraviti jučerašnji dan u Novom Pazaru, a ni nedeljno gostovanje na televiziji i nebulozan primer kovid – autobus – Infektivna.

Vučić mora da vrati poljuljan ugled premijerskoj ulozi i stoga je Jorgovanka Tabaković prvi pik, a njenu poziciju guvernera u Narodnoj banci poverio bi Siniši Malom.

Nije Šormaz imao samo ulogu smenjivača premijera, hrabro se nosio sa još jednim poslom. Kako se danas ponavljaju izbori na 234 biračka mesta, naivno je nosio masku Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Samo da narod i poveruje da nije reč o dogovorenoj kampanji?!

– Ne vodim kampanju za POKS, ali to su moji prijatelji. Masku mi je poklonio Žika Gojković, i to je jedina maska koju sam imao u torbi. Ali ja jesam monarhista po ubeđenju, tako da bih voleo da ih vidim u parlamentu – rekao je poslanik SNS- i istovremeno kritikovao koalicionog partnera Socijalističku partiju Srbije.

– Zašto da delimo odgovornost sa onima koji nisu dobili poverenje građana? Oni treba da budu u opoziciji.. Ja sam krajnje nezadovoljan radom ministra ekologije ili ministra spoljnih poslova. Zašto bih ja za ta dva ministra bio odgovoran ako ne znaju da rade svoj posao – jasna je poruka Ivici Dačiću.

Izvor: Direktno