RUSIJA ZATVARA NEBO nad Kavkazom i između Kaspijskog i Crnog mora! EVO KAKO

RUSIJA sa Krima vojno drži u šahu celo Crno more, celu Ukrajinu, Rumuniju… Uprkos tome, počinje da pojačava svoj protivavionski i protivraketni potencijal između Crnog i Kaspijskog mora i na Kavkazu.

Tu ulogu poveriće jednom od svojih najmodernijih PVO/PRO raketnih sistema Buk-M3 koje će nedelja i narednih meseci dobiti 90-ta raketna brigada koja je dislocirana oko velikog južnog ruskog grada Krasnodara.

Buk-M3 obara ne samo avione i helikoptere, već i krstareće rakete, bespilotne letelice, pa čak i „hipersonične ciljeve“.

Zato neki u Rusiji Buk-M3 nezvanično nazivaju „zenitnim robotom“, a štitiće jug RF istovremeno od napada sa „nekoliko operativnih pravaca“.

Načelnik štaba Vazduhoplovnih snaga kopnene vojske Ruske Federacije general-potpukovnik Aleksandar Leonov potvrdio je da počinje zamena sistema Buk-M2 sa Buk-M3.

Penzionisani general Ajteh Bižev o Buk-M3 kaže:

„To je najbolji sistem protivvazdušne odbrane srednjeg dometa. Izuzetno je pokretan i ima dobru zaštitu od neprijateljskog elektronskog ratovanja. Najbolji je u borbi sa avionima i krstarećim raketama“.

Buk-M3 je opremljen `unapređenim raketama` sa 50 odsto povećanim dometom. Zahvaljujući njima, pogađa i ciljeve udaljene 70 kilometara.

Za Buk-M3 meta je i sve što leti do 35 kilometara visine.

Osim toga, u lansirnim kontejnerima ima po šest raketa, a ne po četiri kao Buk-M2.

Buk-M3 već su dobili neki raketni pukovi na zapadu i istoku Rusije. Jedan od pukova PVO/PRO naoružan sa Buk-M2 i Pancir-S već štiti Soči sa širom okolinom. Američki ratni brodovi sa krstarećim raketama na redovno ulaze u vode Crnog mora.

„Leteći radari“ SAD i špijunski dronovi neprekidno lete duž granica i obala Rusije.

intermagazin