BRNABIĆ I LONČAR U NOVOM PAZARU: Doneta medicinska oprema u Opštu bolnicu

Kako je kazala, želi svojim boravkom da pokaže koliko lično podržava sve zdravstvene radnike, njihove saradnike i sve one koji se bore. Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, i Rasim Ljajić obratiće se javnosti danas nakon posete Novom Pazaru.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije danas da će, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, otputovati u Novi Pazar kako bi se i lično uverila u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa.

Ona je podsetila da su u Novom Pazaru na terenu stručni ljudi iz cele Srbije, ali i da je u tom gradu bila baš teška situacija ne samo zdravstveno, već i zbog napada na medicinske tehničare iz Kragujevca zbog čega je angažovano privatno obezbeđenje oko Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Kako je kazala, želi svojim boravkom da pokaže koliko lično podržava sve zdravstvene radnike, njihove saradnike i sve one koji se bore.

Oni su u Novi Pazar doneli mnoštvo medicinske opreme – monitore, defibrilatore, skafandere, vizire, antibakterijska sredstva i još mnogo toga potrebnog za borbu za ljudske živote.

Izvor: Tanjug