LICEMERI: Đoković rekao da ne želi da se vakciniše protiv korone, a Britanci bi odmah da ga skinu sa prvog mesta!

Čini se da u ovom trenutku nema većih srbomrzaca od Britanaca, to jest Engleza koji su jedva dočekali ponovo da napadnu velikog Novaka Đokovića.

Bezobrazan se ničega ne stidi. Tako se ničega ne stide ni Englezi. Novak Đoković je trenutno najbolji teniser planete, a tokom pandemije korona virusa pomaže ugroženim zemljama. Prvo je donirao milion evra Srbiji, a potom je pomogap Španiju i Italiju, tačnije bolnice u Bergamu.

Srpski as je juče izneo stav da se neće vakcinisati protiv korona virusa, što je ‘Dejli mejl’ jedva dočekao.

– Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema – kazao Đoković.

Britanski tabloid je odmah krenuo u polemiku i poručio da bi Novaku ako se ne vakciniše moglo biti zabranjeno da putuje iz zemlje u zemlju i da bi tako mogao da ostane bez prvog mesta na svetskoj ATP listi.

U napadu je prednjačila bivša teniserka Ameli Morezmo, inače trener Endija Marija.

– Međunarodni krug, igači svih nacionalnosti, plus njihovi timovi, gledaoci, ljudi sa sve četiri strane sveta… Ako nema vakcine, nema tenisa – navela je Morezmo.

Podsetimo, sezona u tenisu je prekinuta sve do 13. jula.

Izvor: hotsport.rs