GOSPODINE PUTIN, NEKE APOTEKE PRODAJU MASKE PO JAKO VISOKIM CENAMA… Ruski predsednik ZAKUCAO odgovorom! (VIDEO)

Na nedavnoj sednici Vlade Rusije na kojoj se raspravljalo o koronavirusu, otvorio se i problem apoteka koje su početkom godine gotovo udvostručile cene zaštitnih maski za lice.

Vicepremijerka Tatjana Golikova saopštila je predsedniku Rusije da je u apotekama primećen rast cena maski i lekova, na nekim mestima i do sto puta.

Ruski lider rekao je da apotekama koje su povećale cene antiviruskih lekova i maski treba oduzeti licencu za rad.

– Treba da im se oduzmu licence. Hteli su da se obogate“, rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade. Treba pronaći takve u svakoj organizaciji i doneti odluku, kako se ne bi usudili sledeći put – naglasio je on.

U Rusiji je od novog koronavirusa KOVID-19 do sada obolelo 438 osoba.

Prema najnovijim podacima u svetu je zaraženo više od 372 hiljade ljudi, oko 101 hiljade se oporavilo, a više od 16 hiljada je umrlo.

Prvi ruski vojni avion sa virolozima, lekarima i opremom krenuo je danas za Italiju, u okviru pomoći u borbi protiv korona virusa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

U saopštenju se navodi da će ruski avion u Italiju prebaciti tim vojnih doktora, specijalista virologije i epidemiologije sa modernom opremom za dijagnostiku i dezinfekciju, prenosi Tas s.

Ministarsvo je ranije najavilo da će u Italiju poslati osam timova vojnih virologa i lekara, kao i medicinsku opremu i dezinfikacione sisteme.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je u razgovoru sa italijanskim premijerom Ðuzepeom Konteom u Moskvi potvrdio spremnost da pruži neophodnu pomoć.

Rusija planira da pošalje zaštitnu opremu, sisteme za dezinfekciju vozila i zemljišta, kao i drugu medicinsku opremu za najugroženije italijanske regije.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom o situaciji sa koronaviruswom. Ruski lider je izrazio podršku ruskovodstvu i narodu Italije zbog teške epidemiološke situacije u toj zemlji.

Putin je potvrdio Konteu spremnost da operativno pruži svu neophodnu pomoć u borbi protiv novog virusa.

Kako je saopšteno iz Kremlja, Rusija će isporučiti Italiji sredstva zaštite, medicinsku opremu i sisteme za dezinfekciju vozila.

– Biće poslate i brigade ruskih stručnjaka za praktičnu pomoć u područjima koja su najviše nastradala – dodaje se u saopštenju.

Pomoć će biti isporučena avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Šef službe za civilnu zaštitu Italije Anđelo Boreli saopštio je da je u ovoj zemlje u poslednjih 24 časa umrlo 793 osobe, čime je broj umrlih od koronavirusa u ovoj zemlji dostigao 4.825.

Do sada je u ovoj zemlji zaraženo najmanje 42.000 ljudi, samo poslednjih 24 časa 4.800 osoba.

Podsetimo, Italijanskim lekarima i bolnicama došli su u pomoć dva tima kineskih lekara i drugog medicinskog osoblja, a sa sobom su doneli i tone neophodnog i deficitarnog medicinskog materijala.

U pomoć su stigli stručnjaci i iz Kube. Havana je poslala tim medicinskih stručnjaka koji su se pridružili kolegama u najugroženijim delova Italije. Pomoć je stigla i iz Venecuele!

danasnje.com