Predsednik Kine Si Đinping poručio Vučiću – Spreman sam da podignemo parnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo!

Predsednik Kine Si Ðinping zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću na pismu solidarnosti sa kineskim narodom u borbi protiv epidemije korona virusa.

Pismo Si Ðinpinga danas je Vučiću uručila ambasadorka NR Kine Čen Bo, saopštila je pres služba predsednika.

– Zahvaljujem na Vašem pismu. Kina i Srbija su dobri prijatelji od uzajamnog poverenja i podrške. Gospodine predsedniče, Vi i Vlada Srbije ste privrženi principu „Jedne Kine“, što ja visoko cenim. Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa između Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno s Vama podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo. Želim Vam sve najbolje – poručio je Si Điping.

Predsednik Vučić je zahvalio na pismu i rekao da on lično i svi u Srbiji sa snažnim saosećanjem, ali i ogromnim divljenjem, prate borbu predsednika Sija, kineskog rukovodstva i prijateljskog naroda Kine sa epidemijom korona virusa.

– Napori bez presedana koje Kina ulaže u sprečavanju daljeg širenja virusa, izazivaju duboko poštovanje. Uvereni smo da će Kina uspeti da se izbori sa ovim izazovom i da će iz svega izaći još snažnija – rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić i Čen Bo

Aleksandar Vučić i Čen Bo
Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je u ime građana Srbije i u svoje ime, izrazio duboko saučešće porodicama preminulih, kao i solidarnost sa kineskim narodom i spremnost naše zemlje da, u skladu sa svojim mogućnostima, uputi pomoć.

Ambasadorka Čen je rekla da predsednik Si i kineski narod veoma cene poruku ohrabrenja, koju je uputio predsednik Vučić. Ona je rekla da se već vide efekti mera koje preduzima kinesko rukovodstvo u borbi protiv bolesti.

Aleksandar Vučić i Čen Bo

Aleksandar Vučić i Čen Bo
Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razgovarali i o realizaciji konkretnih zajedničkih projekata u saradnji dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da je u svakom trenutku spreman da poseti Kinu i pruži podršku kineskom rukovodstvu i narodu, kao i to da se posebno raduje svojoj skoroj poseti Kini i novom susretu sa predsednikom Sijem na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Pekingu.

Izvor: Tanjug