PRIHVAĆEN PUTINOV PREDLOG: Mišustin je i zvanično NOVI PREMIJER, iskusni ekonomista u borbi za JAKU RUSIJU

On je ekonomski političar koji je od 2010. godine na čelu ruske Federalne poreske službe.

Mihail Mišustin postavljen je za novog ruskog premijera nakon što je ruska Duma usvojila predlog ruskog predsednika Vladimira Putina.

Mišustin (53), bivši šef Federalne poreske službe, već je obećao veliku rekonstrukciju kabineta. On je ekonomski političar koji je od 2010. godine na čelu ruske Federalne poreske službe.

Rođen je 3. marta 1966. godine, a diplomirao je na moskovskom univerzitetu za mašinstvo, gde je završio i postdiplomske studije. Godine 1998. pridružio se državnoj službi kao pomoćnik za informacione sisteme računovodstva i kontrole poreskih plaćanja pri Federalnoj poreskoj službi.

Posle toga radio je kao zamenik ministra Ruske Federacije za poreze i namete, šefa Savezne agencije za katastar i nekretnine pri Ministarstvu ekonomskog razvoja, šefa Savezne agencije za Upravljanje posebnim ekonomskim zonama.

Autor je tri knjige o poreskoj administraciji i 40 naučnih tekstova. Jedan je od inicijatora otvaranja državne Više škole ekonomije, Instituta za ekonomiju nekretnina, a 2008. godine podneo je ostavku u javnoj službi da bi dve godine radio u kompaniji UFG Kapital partners.

Izvor: Srbija Danas/Blic