NEMERLJIVA SNAGA VOLJE! Ugradili su mu stent i tri bajpasa, ali on ni u devetoj deceniji ne odustaje: Kad vam ponestane motivacije, setite se deda Milana iz Kraljeva

Starost nije stanica za odmor, što godinama dokazuje Kraljevčanin Milan Matijević. U devetoj deceniji ne odustaje od atletike koja mu je od mladosti velika ljubav.

– U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan – napominje Milan Matijević.

Nekada je trčao maratone i polumaratone. Sada se priprema za Balkansko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Čeka ga, kaže, ozbiljna konkurencija u trci na 60 metara i skoku u dalj.

– Neko je malo savijeniji, neko je ispravljeniji ali, uglavnom mi se svi uvažavamo i poštujemo i nama je zadovoljstvo kad se sretnemo na tim balkanskim takmičenjima – dodaje Milan.

U računu ovog doktora ekonomskih nauka medalje nisu merilo sportskog uspeha. Njima meri lepe životne trenutke.

– Želim da kažem da je Milan u svojoj 86. godini primer svima kako treba održavati zdravlje i on je jedna jedinstevna pojava, jedan najveći entuzijasta koga sam ja video – kaže kompozitor Miša Mijatović.

Kraljevo ga pamti i kao predsednika atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, uspešnog direktora „Robne kuće” i „Jasena”, opštinskog funkcionera, autora nekoliko knjiga. I dalje rukovodi Društvom ekonomista Kraljeva i Društvom za negovanje oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula”. I piše tri nove knjige.

– Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim – odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević.

IZVOR: mediji, Republika