VUČIĆ OTKRIO PRAVU ISTINU O SMANJENJU CENZUSA! Evo šta on kaže KOME TO IDE NA ŠTETU

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nema nijednog udžbenika u kojem se snižavanje cenzusa vidi kao ugrožavanje prava opozicije, te istakao da opoziciju u vezi tog predloga “boli” to što je jasno da im nikakav bojkot neće uspeti.

– Smanjenje cenzusa ide na štetu samo vlasti – rekao je Vučić u emisiji na Pink tv.

Ta izmena ni slučajno ne zadire u prava građana, tiče se samo političkih partija, reklao je Vučić.

On je odbacio argumente protiv promene cenzusa pozivanjem na praksu da se izborni zakoni ne menjaju u izbornoj godini.

Podsetio je, naime, da su kroz dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta već promenjena tri izborna zakona, a cenzus se, ukazao je, ne ograničava nijednim izbornim zakonom.

Aktuelna vlast je pre 20 dana već promenila tri zakona koja se tiču izbora: “Znači, može 20 dana ranije, a ne može 20 dana kasnije”, rekao je Vučić.

Podsetio je da su izmenjeni zakoni o finansiranju političkih aktivnosti, Agenciji za borbu protiv korupcije i o javnim preduzećima, što ide, kako kaže, na štetu vlasti.

– Zašto onda ovo boli opoziciju? Zato što znaju da im nikakav bojkot neće uspeti – rekao je Vučić.

Vučić je u prilog smanjenju cenzusa sa pet na tri odsto izneo da će to: vratiti život u parlament, a normalnost u Srbiju, da će parlament reprezentovati javno mnjenje i da će naterati naprednjake da više rade.

– Vratiće se život u parlament, biće ga manje na ulicama, a više u parlamentu i time se vraća normalnost u Srbiju – rekao je Vučić.

On je dodao da za tu odluku još nema većine u SNS, ali da se nada da će je biti.

Izvor: (Espreso.rs/Agencije)