VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK SA SARADNICIMA! Vrbuju nam ljude, moramo to da SPREČIMO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je danas hitan sastanak sa najbližim saradnicima kako bi pronašao način da spreči sve učestalije i agresivnije reklamiranje agencija u domaćim medijima koje vrbuju naše najbolje stručnjake za rad u inostranstvu!

Agresivno reklamiranje poslova u inostranstvu postaje sve veći problem. Srpski mediji u sve većoj meri za sitne pare objavljuju oglase kojima se naši lekari, inženjeri, medicinske sestre i drugi visoko stručni radnici vrbuju za rad u Nemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Sloveniji i drugim zemljama.

– Teško da iko može da spreči naše ljude da idu u inostranstvo da rade za veće plate. Ali, zašto srpski mediji pomažu strancima da iz zemlje odvode one najbolje. Zar nam je cilj da Srbija bude prazna zemlja?! Zato je predsednik zatražio od saradnika da nađu način da zabrane dalje objavljivanje takvih oglasa i plaćenih tekstova u medijima – prenosi izvor iz Predsedništva.

Podsetimo, domaći mediji preplavljeni su oglasima i plaćenim tekstovima u kojima se naši stručnjaci i visoko kvalifikovani radnici vrbuju za rad u inostranstvu.

Recimo, pozivaju medicinske sestre da u Nemačkoj rade za 1.500 evra, a prećutkuju im da sa tim parama tamo jedva mogu da plate stan i osnovne troškove života.

“Odličan” posao u Nemačkoj nudi se i bravarima, a uz platu navodi se i plaćen put do Nemačke.

Tu su i oglasi i tekstovi kojima se ističe da je u Austriji velika potražnja za čak 54 profesije, a neka od zanimanja su diplomirana medicinska sestra, vozač lokomotive, računovođa, zidar, stolar, keramičar, parketar i mnoga druga. Naše radnike vrbuju i za posao u Sloveniji, a meta su, pored već pomenutih zanimanja, i kuvari kojima u deželi nude od 800 i 1.200 evra.

Izvor: Espreso / Foto: Printscreen