VUČIČ SE VANREDNO UKLJUČIO U DNEVNIK RTS! Iz Sočija poslao JASNU poruku svetskim moćnicima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Soči, gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić će sa šefom ruske države sutra razgovarati u rezidenciji “Bočarov ručej”, što će biti njihov 17 susret, treći za godinu dana.

Večeras se u toku Dnevnika 2 na RTS-u, predsednik Vučić obratio građanima Srbije.

Po dolasku u Soči, Vučić je istakao da će sa Putinom razgovarati o svim ključnim pitanjima – od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

– Nadam se dobrom sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. To je izuzetno važan sastanak za Srbiju jer ćemo razgovarati o svim ključnim pitanjima kao što su – Kosovo i Metohija, region, biletaralna saradnja, do toga da vidimo kakav je pogled i sagledavanje sveukupnepolitičke situacije Vladimira Putina o događajima širom sveta – navodi Vučić.

View this post on Instagram

"Nadam se dobrom razgovoru sa predsednikom Putinom, ovo je važan sastanak za Srbiju. Razgovaraćemo o svim ključnim pitanjima, od KiM, regiona iz kojeg mi dolazimo do toga kakav je pogled i sagledavanje sveukupne političke situacije predsednika Putina. Za nas je od ključnog značaja da nastavimo razgovore o bilateralnoj saradnji i da vidimo kako da poboljšamo našu trgovinsku razmenu." – Predsednik Vučić u jednodnevnoj radnoj poseti Sočiju.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Dodaje da je Srbija čuvala i da će čuvati bratske i prijateljske odnose sa Rusijom.

– Srbija vodi nezavisnu politiku. Niko ne može da nam određuje šta da radimo. Ne dozvoljavam da nam neko pridikuje, a činovnici istih tih zemalja stoje u redu kod Putina i Sija u Kini. Pustite vi nas da vodimo našu politiku – poručio je predsednik Vučić iz Sočija.

Predsednik Vučić je posebno oduševljen bilobrdima koji su postavljeni po Sočiju, a koji su platili naši radnici koji rade u tom gradu, a o čemu je Alo.rs prvi pisao i objavio ekskluzivne snimke sa ulica tog grada.

– Nisu to samo Srbi već i Bošnjaci. Oni su platili to i postavili fotografije Putina i mene, uz natpis “Braća zauvek” – istakao je predsednik.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen/RTS