PUTIN ĆE SIGURNO PRODATI SRBIJU! Ovaj TEKST odzvanja RUSIJOM a razbesneo je SRBE!

Srbija će morati da se odluči između NATO i Rusije, piše slovenački list “Delo” u komentaru o značaju otkrivanja obaveštajne afere u Srbiji.

List ocenjuje da će “špijunski skandal”, u koji je uključen i ruski agent, imati dublje političke posledice u Srbiji i da su odnosi dve zemlje u većem problemu nego što se čini, prenosi STA.

“Uprkos pokušajima relativizovanja skandala, postoji sumnja u iskrenost ruske podrške, koju očekuje veći deo srpske javnosti”, tvrdi se u “Delu” u komentaru pod nazivom “Trgovanje malignim ruskim uticajem”.

List dalje navodi da bi u igri moglo da bude nepoverenje Moskve u to koliko je čvrst stav Srbije o vojnoj neutralnosti i sumnja da su najviši srpski zvaničnici bliži NATO nego što to pokazuju u javnosti.

“Zagovornici takvog scenarija oslanjaju se na napore proruskih poslanika da se ugradi vojna neutralnost u ustav. To se navodi da je cilj Kremlja u pokušaju da spreči Beograd da potajno flertuje sa NATO”, tvrdi se u “Deuo”.

Upozorava se i da bi, u slučaju da je “špijunski skandal” organizovan u Beogradu, to moglo da označi početak udaljavanja Srbije od Rusije.

List smatra da ruski predsednik Vladimir Putin ima važnije sfere interesa od Balkana i blokiranja NATO i tvrdi da bi se Rusija odrekla Balkana, bez borbe, u korist američkog sponzorstva, ako SAD i EU omoguće Moskvi da legalizuje “aneksiju Krima i jugoistočne Ukrajine”.

Izvor: Espreso