VUČIĆEVI BLISKI SARADNICI POTVRDILI! Otkriveno zašto je predsednik završio na VMA!

Zdravstveno stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrožnosti još nalazi na VMA u Beogradu, potvrđeno je “Novostima”.

Ovu dobru vest u subotu je saopštila za Tanjug i savetnica predsednika Suzana Vasiljević, nakon što je informacija o zadržavanju Vučića u bolnici uznemirila javnost u Srbiji. Da predsednik ima kardiovaskularne zdravstvene tegobe, ranije ujutro saopšteno je iz Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, uz napomenu da je na VMA primljen u petak, u kasnim popodnevnim satima. Kako su “Novosti” nezvanično saznale, predsedniku je bio znatno povišen krvni pritisak i imao je ubrzan rad srca, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć i prepisana adekvatna terapija.

Da je predsedniku Srbije već znatno bolje potvrdio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je za TV Pink izjavio da je siguran da će sa zdravljem Vučića sve biti u redu:

– Siguran sam u to i zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša lekare.

Vulin je kazao da Vučiću lekari mogu da priđu samo na proslavama i zvaničnim dešavanjima.

– Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji sarađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a pre svega njegova porodica, voleli bismo da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je, jednostavno, takav čovek – naveo je Vulin.

Dodao je da se Vučić ponaša kao svaki građanin i da zbog njega nije sazvan konzilijum.

Poruke podrške i želje za brz oporavak neprekidno su stizale predsedniku Vučiću od mnogobrojnih saradnika, članova stranke, običnih građana. Među prvima se na društvenim mrežama oglasio ministar finansija Siniša Mali:

– Brate moj, znam da ne sanjaju svi naše snove i da ti karakter ne dozvoljava da se dugo odmaraš, ali molim te više vodi računa o sebi. Nastavljamo da se borimo… Za bolju i uspešniju Srbiju.

Izvor: Espreso/Novosti / Foto: Printscreen