NOLE OBJASNIO CELOM SVETU: Srbi su stari narod, imamo SNAŽNE gene, zato DOMINIRAMO u sportu

Novak Đoković posle impresivne pobede nad Stefanosom Cicipasom (6:1, 6:2) na Masetrsu u Parizu i plasmana u polufinale, pričao je sa našim novinarima o uspehu srpskih sportsta.

Pre nekoliko nedelja odbojkaška reprezentacija Srbije u Parizu je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, a nešto ranije i odbojkašice su se okitile najsjajnijim odličjem.

– Vrlo je prosto. Geni. Mi smo stari evropski narod, vučemo snažne gene. Ne čudi me što imamo toliko uspeha u spotu. Imamo fizičku i mentalnu predispoziciju. Sport nam je kulturolški usađen od ranih dana života svakog deteta. Naravno, to je slučaj i u drugim zemljama, ali kod nas je provođenje vremena napolju i igranje s loptom jako vredno – rekao je Novak i nastavio:

To je nešto što se po malo gubi u poslednje vreme zbog evolucije ili revolucije tehnološke. Iskoristio bih priliku da kažem mladim ljudima da što više vremena provode napolju, nezavisno koji sport igraju, nezavisno da li uopšte igraju sport, samo da budu napolju. Odrastao sam napolju, na planini… To sve odatle počinje, postoji ta kultura kada neko to neguje i vrednuje i ohrabruje mlade ljude da izlaze napolje i da se bave sportom, koji god da je u pitanju, nezavisno od vremena, onda naravno da i u nekim kasnijim fazama možete da imate uspeh.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen