Šta je Vučić obećao Valentini Matvijenko?

Predsednica Saveta federacije Gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko istakla je danas u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem njegove reči sa otvaranja Skupštine Interparlamentarne unije o tome da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, naglasivši da nemaju svi takvu privilegiju kao Srbija.

Matvijenkova, koja predvodi rusku delegaciji na Skupštini IPU, izrazila je zahvalnost predsedniku Srbije za veoma uspešnu organizaciju jednog ovako krupnog događaja kao što je Skupština Interparlamentarne unije, jer su svi učesnici, kojih je veliki broj, mogli da se uvere svojim očima u to i da osete gostoprimstvo i dobre namere srpskog naroda.

Ona smatra da to što je doneta odluka da se ovakav događaj održi u Srbiji, predstavlja priznanje autoriteta parlamenta naše zemlje.

Govoreći o odnosima dve zemlje, Matvijenko je podsetila da Rusija realizuje veoma krupne projekte, navodeći „Turski tok“. Od predsednika Srbije je želela da čuje da li će deo tog projekta preko naše teritorije biti završen do kraja godine.

Vučić je na to odgovorio:

„Sve će biti završeno kako smo i obećali – do kraja godine“.

Izvor: Vestionline