HITAN APEL IZ PREDSEDNIŠTVA! Vučić zagrmeo: Molimo ih da se urazume, bližimo se KATASTROFI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko.

Predsednik Srbije obratio se predsednici Saveta federacije na ruskom jeziku da bi potom, pošto se zahvalio ruskoj delegaciji na jačanju ekonomske saradnje naših zemalja, skrenuo pažnju na najnovije provokacije Albanaca i udare na Srpsku listu

– Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste. Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovskometohijskih Srba i imala je podršku Beograda. Izmislili su nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i rekli da su članovi Centralne izborne komisije otrovani, a ni jedan srpski član CIK-a nije otrovan. Sad više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle ali su konstatovali da treba ukinuti Srpsku listu. Konstatujem da će to ostaviti katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca. Srba više neće biti u institucijama i zato molimo zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima i ne pomažu im u tim bolesnim ciljevima. U protivnom, bližimo se katastrofi – rekao je Vučić.

Predsednik je potom još jednom zahvalio Rusiji na podršci i istakao kako je dogovoreno da se u decembru mesecu vidi sa Vladimirom Putinom.

– Ja sam se dogovorio sa predsednikom Putinom i mi ćemo se videti u decembru, a očekujem i posetu premijera Medvedeva, da proslavimo godišnjicu oslobođenja Srbije – kazao je Vučić.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen