Malo ko je u Srbiji čuo za ovog predsednika, a ono što ON radi je NEVEROVATNO (VIDEO)

Turkmenistan je mala zemlja, sa blizu 6 miliona stanovnika, u Centralnoj Aziji i graniči se sa Kazahstanom, Uzbekistanom, Avganistanom i izlazi na Kaspijsko more.

Predsednik Turkmenistana, Gurbanguli Berdimuhamedov je po profesiji zubar, i bivši ministar zdravlja, kao i zamenik predsednika u vladi sve do smrti predsednika Saparmurata Nijazova 2006. godine. Već sledeće, 2007. godine Berdimuhamedov postaje predsednik, i do danas vlada ovom zemljom u autokratiji.

Način na koji Berdimuhamedov vlada ovom zemljom je teško opisati u jednom članku, verujte da bi o tome mogli pisati knjige u tomovima.

Berdimuhamedov propagira sport i zdrav način života kada god je u prilici (a stalno je u prilici), na šta njegovi ministri oduševljeno reaguju.

Na vojnim vežbama Turkmenistana, predsednik Berdimuhamedov je pažljivo pratio program, da bi u jednom trenutku skočio na bicikl i… Pogledajte i sami:

Ovaj predsednik voli i da zapeva, svira više instrumenata, a po potrebi ume da bude i di-džej! Na sledećem snimku, repuje sa svojim unukom:

Inače, Berdimuhamedov je strastveni ljubitelj konja, predsednička kancelarija je sva u znaku konja (sto, stolica, potkovice, figure konja, slike) poseduje čak 600 čistokrvnih životinja, a često se i trka.

Ovo je jedan od zabranjenih snimaka u Turkmenistanu na kojem je, tokom trke, Berdimuhamedov pao sa konja. Predsednik, kao i konj, prošli su bez ozbiljnih povreda.

Inače, osim konja, Berdimuhamedov se takmiči i u sportskim trkama, a o njegovim egzibicijama uredno izveštavaju sve televizije.

Spisak aktivnosti kojim se diktator Turkmenistana bavi je isuviše dugačak, ali je zanimljiv i njegov odnos prema ministrima i činovnicima.

Pored toga što ih uredno vređa i omalovažava, Berdimuhamedov najčešće to čini javno, pred televizijskim kamerama, dok oni stoje ispred njega pognute glave.

Izvor: Srbijadanas / Foto: Printscreen/Youtube/remzayi1