PREMIJER IZRAELA HITNO EVAKUISAN: jedva se izvukao!(VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu evakuisan je prilikom kampanje koju je držao u južnom izraelskom gradu Ašdod, usled novog raketnog napada iz pojasa Gaze.

Izraelskog premijera su odneli sa pozornice telohranitelji kad su rakete počele da padaju u Ašdod. Netanjahu je nastavio svoj govor na tom događaju 20 minuta kasnije.

Izraelska vojska potvrdila je na Tviteru da su iz Pojasa Gaze lansirane dve rakete. Izraelski izvori su rekli da je pokret Hamas negirao odgovornost za napad.

„Skoro pola miliona Izraelaca palo je pod raketnom vatrom pre nekoliko trenutaka kada su iz Gaze ispaljene dve rakete prema izraelskim lučkim gradovima Aškelon i Ašdod … Srećom, obe rakete presrele su sistemi vazduhoplovne odbrane Gvozdene Kupole“, napisala je vojska na Tviteru.

Izgleda da je to početni odgovor na raketni napad, izraelski ratni avioni uništili su četiri položaja Hamasovog pokreta u pojasu Gaze.

Izraelska vojska do sada nije objavila nikakve detalje o vazdušnim napadima. Međutim, agencija Šehab izvestila je da su ciljane pozicije smeštene u severnom i centralnom delu Gaze.

U poslednje dve nedelje bilo je nekoliko sličnih incidenata sa kojima su obe strane deskalirale situaciju zbog gorućih unutrašnjih problema sa kojima su suočene.

(Pravda)