HAN STIGAO U BEOGRAD! Odmah se sastao sa Vučićem, poznato je i O ČEMU SU PRIČALI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom a posebno su razmotrili zastoj u dijalogu Beograda i Prištine i stanje nastalo posle ostavke premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija i ovom prilikom, kao i uvek, reagovala smireno i odgovorno. On je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i angažovanju da se dijalog Beograda i Prištine odblokira, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Takođe je ponovio da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje, kako bi sačuvala stabilnost u region. Komesar Han je pozdravio opredeljenje Srbije da sačuva regionalnu stabilnost.

On je još jednom istakao svoju spremnost da pokuša da pomogne da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Pored situacije na Zapadnom Balkanu, na sastanku je bilo reči i o budućim koracima Srbije na evropskom putu.

Komesar Han je pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i da sa većom odlučnošću radi na vladavini prava. Takođe predsednik Vučić je čestitao komesaru Hanu na tome što ga je Austrija kandidovala za treći mandat u Evropskoj komisiji.

(Espreso.rs / Agencije)