HITNO JAVLJAJU IZ PREDSEDNIŠTVA! Vrhovni komandant NATO dao dozvolu! Vojni vrh Srbije zaštitiće naš narod na Kosovu!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu i komandanta evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa.

* Volters je sinoć stigao u Beograd

* Volters posećuje Srbiju u okviru turneje obilaska komandi i kancelarija NATO u zemljama Evrope i atlantskog regiona

* Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi Tod D. Volters, po dolasku u Beograd, poručio je da “Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu”

Vučić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM.

Zato je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR i istovremeno prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

– Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM – rekao je predsednik Vučić.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM.

General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapređena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju.

AUTOR: Alo.rs/ M. I