VUČIĆ POSLE SASTANKA S MAKRONOM OTKRIO ŠTA JE REŠENJE ZA KOSOVO! Pročitajte pažljivo šta je DOGOVORENO

Predsednik Srbije je sve rekao…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da francuski predsednik Emanuel Makron razume težinu problema kad je reč o Kosovu i Metohiji i da se stvari ne mogu rešavati tako sto niko ni od čega neće da odstupa.

“Ja sam trazio podršku od njega da razume da to ne moze da bude reseno onako kako bi svako od nas želeo, nego da to mora da bude nešto između”, napomenuo je Vučić.

On je dodao da to razume i svaki Srbin i svaki Albanac, ali da se često “pravimo blesavi” i nipodaštavamo zelje i zahteve one druge strane.

“Kompromis nije slabost, već snaga”, istakao je Vučić dodajući da će se uvek zalagati za stvarni kompromis, a ne za predaju i odustajanje.

Kako je naveo, ako budemo mogli ići ćemo tim smerom, a ako ne, neke druge generacije će to učiniti, ali da ne želimo da živimo u strahu od ratova i sukoba.

“Ljudi pitaju zasto kupujemo oruzje. Pa, kupujemo oružje da nas niko ne bi napao. Ako vide da je Srbija ‘gnjila jabuka’, svako će je sa lakoćom uzeti, ako vide da je to ‘tvrd orah’, onda nije lako da je slomite”, zaključio je Vučić.

Izvor: (Espreso.rs)