TUMBAKOVIĆ VRAĆA KRSTAJIĆEVE NEŽELJENE FUDBALERE! Pet imena koja su dugo bila SPORNA

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, danas će i zvanično biti promovisan na tu funkciju pošto je juče dobio jednoglasnu podršku na sednici Izvršnog odbora FSS-a. Prvi razgovor sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom i drugim čelnicima Saveza, Tumbaković je obavio još pre same smene Mladena Krstajića.

Prvi i najveći korak ka budućoj saradnji između slavnog stručnjaka i našeg Saveza je napravljen odmah posle njegovog odlaska sa selektorske funkcije reprezentacije Crne Gore.

Sa pozicije selektora Crnogorske reprezentacije, Tumbaković je smenjen posle njegove odluke da ne vodi ekipu na meču sa Kosovom u okviru kvalifikacija ze Evropsko prvenstvo. U isto to vreme je Srbija doživela najveći debakl u istoriji našeg reprezentativnog fudbala u Ukrajini, kada smo izgubili sa 5:0 od domaćina, i upravo su to bila dva razloga da kokeza pod pritiskom patriotizma kontaktira Ljubišu Tumbakovića i tada je načelno i dogovorena saradnja.

Jedan od prvih ciljeva koje je sam sebi zacrtao novi selektor reprezentacije Srbije je povratak svih igrača koji su bojkotovali igru za nacionalni tim zbog njegovog prethodnika. Na prvom mestu, Luka Milivojević i Matija Nastasić su rekli da neće igrati za Srbiju dok je Mladen Krstajić selektor, tako da se njigova odluka prva očekuje. Uz njih, u reprezentaciju se vraća i povređeni, ali i uvređeni Nemanja Matić, a Kurir saznaje da će poziv novog selektora ubuduće dobijati i Nemanja Gudelj, možda i iskusni golman Vladimir Stojković.

Veliki debi na klupi reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković će imati 7. septembra u Beogradu protiv moćnog Ronaldovog Portugala.

Izvor: Alo / Foto: Printscreen