ĐORĐEVIĆEVA IZJAVA ODJEKUJE EVROPOM! Mi, Srbi, i dalje OSEĆAMO VATRU kada igramo za reprezentaciju

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević govorio je za italijanske medije je o stanju u košarci. On je sa svojim Virtusom osvojio Ligu šampiona, a sada ga očekuje Mundobasket u Kini koji je na programu od 31. avgusta – 15. septembra

Sale je veliko nezadovoljstvo izrazio prema FIBA “prozorima” kroz koje je svaka ekipa morala da prođe kako bi se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo.

– FIBA ‘prozori’ su stvorili veštački poredak. Najbolji igrači uvek moraju da igraju za reprezentaciju i mislim da je to obaveza prema sistemu, sponzorima, institucijama i navijačima – rekao je Đorđević za “Gazzetta dello Sport” i osvrnuo se na to koga će pozvati na SP:

– Za Svetsko prvenstvo pozvaću mnoge igrače, uključujući i one iz NBA.

Dodao je da je igranje za reprezentaciju veoma bitna stvar.

-Igrati za reprezentaciju je važno i pokazuje najveći napredak. Mi, Srbi, i dalje osećamo ‘vatru’ igrajući za reprezentaciju. Sećam se šta sam osećao kada je Jugoslavija osvojila SP u Manili 1978. godine. To mi je pomoglo da porastem kao igrač, a onda i šampion. Pričam o emotivnom momentu koji je to ostavilo na 11-godišnjeg dečaka koji je sanjao da uradi nešto bitno sa reprezentacijom – ne za novac, slavu ili bogatstvo, već samo zbog sportske ambicije – rekao je Đorđević.

Izvor: Espreso / Foto: FIBA