Čepurin: Ako je Srbiji potrebna ruska pomoć, neka razmisli…

Odlazeći ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da Srbija sama odlučuje šta joj je potrebno, a da je Rusija kao strateški partner otvorena i spremna za saradnju.
– Ako joj je potrebno više vojne, odnosno vojnotehničke saradnje, mi smo otvoreni i spremni. Ako joj je potrebna ruska pomoć, Srbija mora da razmisli šta joj je potrebno. Mi smo strateški saveznici Srbije i odnos naše javnosti prema Srbiji je veoma pozitivan – rekao je Čepurin.

On je naglasio da ima mnogo onih koji ne žele dobro Srbiji i da se pokušava primorati na kapitulaciju i to u uslovima koji nikako ne odgovaraju interesima Srba.

– Srbija se štiti na veoma civilizovan način, mirno, što je i ispravno, jer je na bilo koji drugi način to teško. Ne daj Bože rata, mi to ne želimo. Ali, ipak, treba štititi interese, potrebno je jačati odbrambenu sposobnost, a mi na tom planu sarađujemo sa Srbijom – rekao je Čepurin za „Sputnjik“.

On je podsetio da se u Srbiji održava višednevna vojna vežba „Slovensko bratstvo“, kao i da se održavaju vežbe sa Ministarstvom za vanredne situacije Rusije.

– To je važno, to je dobar signal koji pokazuje da se i ekonomska i vojnotehnička moć Srbije učvršćuje i da je sposobna da zaštiti svoje interese – rekao je Čepurin.

Izvor: Sputnjik, Vestionline