Lazanski otkrio pravu istinu o srpskoj vojsci! Ceo Balkan se trese posle njegove procene snage Srbije!

Srpski ambasador u Rusiji i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski ocenio je da su inovacije srpske vojne industrije fascinirajuće. On je ovo rekao posle posete međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2019”.

– Moj prvi utisak je da je ovim sajmom Srbija postala deo sveta u pogledu tradicionalnih vojnih izložbi. Kad pogledate sve ove eksponate, hale i ljude i poslovni svet koji je ovde, imate utisak kao da ste na nekom svetskom sajmu oružja u Parizu, Dubaiju, Abu Dabiju… To je ono što me veoma raduje, tj. da smo tu uhvatili priključak – kaže Lazanski.

Lazanski se takođe osvrnuo na razvoj srpske vojne industrije i rekao je da je veoma zadovoljan njenim napretkom.

– Sa druge strane, ono što smo mi izložili, inovacije naše vojne industrije su fascinirajuće. Ovde su prisutni poslovni ljudi iz zemalja koje su vrlo zahtevne kad je u pitanju kupovina naoružanja. Ovo je prilika da se sklope mnogi ugovori, a vojni izvoz Srbije je već sad preko 850 miliona evra godišnje, što je velika stvar – smatra vojno-politički komentator.

Lazanski je istakao i svoje najveće impresije sa ovog sajma i otkrio koje mu se oružje najviše dopalo. Naveo nekoliko dostignuća domaće vojne industrije.

– Video sam novog “aleksandra”, samohodnu haubicu 155, dobar je sistem “morava”, raketa “košava”, razne varijante “lazara”, “despot” iz Republike Srpske, “miloš” koji sada kreće u serijsku proizvodnju i mnogi drugi – izjavio je Lazanski.

Izvor: Espreso.rs/SrbijaDanas / Foto: Printscreen