PUTIN OTVORIO KARTE, a to znači samo jedno…

Ovo je drugi put da ruski predsednik Putin, na globalnoj sceni, kaže da Federalna rezerva više ne zaslužuje status i privilegiju “svetske rezervne valute” koja omogućava neograničeno štampanje valute.

Prvi put je spomenuo da je zapravo rekao da je to pretnja ruskoj nacionalnoj bezbednosti.

U govoru na Međunarodnom ekonomskom forumu, u Sankt Peterburgu, “ruskom Davosu”, predsednik Putin je ponovo potvrdio svoj stav u vezi sa Federalnom rezervom i njenom međunarodnom ulogom. Ne bi trebalo dozvoliti “svetskoj rezervnoj valuti” da, u ovim vremenima, uživa status koji ima. Apsolutna zloupotreba moći, prekomerna dodeljena moć i sposobnost da se čitava nacija stavi u okove, upotrebom valute koja čak ni nije njihova sopstvena, joj nikada nije trebala biti dozvoljena, ali došlo je vreme da se ovaj sistem raspusti.

U govoru na plenarnoj sednici, Putin je optužio Vašington da želi da “proširi svoju nadležnost na ceo svet”.

„Ali ovaj model ne samo da je u suprotnosti sa logikom normalne međunarodne komunikacije. Glavno je to da ne služi interesima budućnosti. ”

Rusija je bila, i očigledno jeste, spremna da u globalnoj trgovinskoj razmeni koristi sistem kripto valutu, osiguran zlatom. Kada čovek priđe mikrofonu i kaže svetu – “Najvažnije je da on (američki dolar) ne služi interesima budućnosti”, a istovremeno najavljuje da Rusija, zajedno sa Kinom, radi na mehanizmu globalne trgovinske razmene van dolara, pa, morali biste biti prilčno naivni da ignorišete te reči.

Business Times je takođe preneo:

Promene u globalnoj ekonomiji “zahtevaju prilagođavanje međunarodnih finansijskih organizacija i preispitivanju uloge dolara koja se … pretvorila u instrument pritiska jedne zemlje na ostatak sveta”, rekao je Putin .

Onda je rekao:

Šef Kremlja – čija je zemlja pogođena brojnim sankcijama SAD – više puta je kritikovao globalni finansijski sistem koji je uspostavio Vašington nakon Drugog svetskog rata.

Da budemo jasni o efektu sankcija protiv Rusije. Ove sankcije, koje su trebale da unište Rusiju, su zapravo učinile da njihova ekonomija bude jača, otpornija i sada je na putu dugoročnog rasta. Predsednik Putin je pozdravio sankcije tako što se jednostavno okrenuo narodu i Rusiji, finansirao sledeći set projekata i Rusiju učionio samoodrživijom. Sankcije više ne funkcionišu, a Federalne rezerve, američki Trezor i zapadni saveznici su upozoreni.

I tako globalni plan za kontrolisano rušenje SAD-a ulazi u sledeću fazu, u kojoj se dolar napušta od strane većine sveta kao mehanizam rezervne valute i zamenjuje se novim, globalnim sistemom kripto valute koji kontroliše MMF. Bez greške, potezi Rusije i Kine da uklone dolar su tačno u skladu sa onim što globalisti žele.

Sadašnji trgovinski rat koji Tramp nudi je savršen žrtveni jarac za kraj dominacije dolara. Resetovanje bi trebalo da se desi, ali bankarske elite žele da se uvere da neće biti okrivljene za patnju koja će biti prouzrokovana.

(Webtribune.rs)