NEKI SU SE JUNAČILI POSLE SASTANKA, ALI NISU JAČI IZAŠLI: Evo šta je Vučić poručio iz BERLINA! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas u Berlinu predsednika Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Gintera Krihbauma o koracima Srbije na putu ka članstvu u EU

Takođe su razgovarali o aktuelnoj situaciji u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da se razgovori danas nastavljaju u Berlinu i da je reč o teškim sastancima.

– Utisak je da se Srbija ponašala odgovorno, želeći da doprinese stabilizaciji regiona. Video sam da su se neki junačili nakon skupa, da su govorili da su teme bile međusobna priznanja. Na to smo se nasmejali, tako da smo mi sa lakoćom to odbacivali – kaže Vučić.

Dodaje da je takvima to potrebno zbog unutrašnjih stvari, kako bi se dodvorili svojim građanima. – Imajući u vidu značajnu ulogu Bundestaga u evropskoj politici Nemačke, samim tim i po pitanju evrointergracija Srbije, od velike važnosti je redovna razmena mišljenja i kontinuirano informisanje poslanika o procesu pristupanja Srbije EU, kao i o zastoju u dijalogu s Prištinom – piše na Instragram nalogu “Budućnostsrbijeav” uz fotografiju sa sastanka.

Vučić, koji je juče učestvovao na sastanku zemalja Zapadnog Balkana, koji su organizovali nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron, sastaće se potom i sa poslanikom u Bundestagu Johanom Vadepulom.

Izvor: (Espreso.rs)