UMESTO ŠETNJE DO PINKA, SRUŠENA OGRADA KOD PALATE ALBANIJA! Lideri opozicije odneli ogradu sa Trga pred Gradsku skupštinu (VIDEO)

Građanima se ispred Vlade Srbije obratio glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić. On je rekao da se ipak neće šetati do zgrade televizije Pink, kako je ranije najavljeno, zbog provokacija koje priprema vlasnik te televizije Željko Mitrović. On je poručio građanima da treba da krenu do Trga Republike i „oslobode ga od aktuelne vlasti“.

Prema njegovim rečima meta nezadovoljnih građana nije televizija Pink, čiji je vlasnik Željko Mitrović najavio da će demonstrante „politi cisternom govana“, i da razumni i mirni građani neće „nasesti“ na provokacije.

– On je spremio ozvučenje, u zgradi privatne televizije se nalazi policija u civilu, koju svi mi građani plaćamo i moraće da odgovara i objasni kako i po čijem nalogu policija radi za njega – poručio je Lečić.

Glasno ću se nasmejati Željku Mitroviću i Pinku, jer je naseo i spremio plaćenike da izazovu sukobe, izjavio je Lečić. Kako je rekao opozicija nikada nije stvarno planirala odlazak do zgrade TV Pink. Nismo naivni. Pobedićemo idejom i dostojanstvom. Nećemo dozvoliti da iko strada, rekao je Lečić.

On je poručio Mitroviću da čeka 6. oktobar i najavio da će tada biti „zabranjena njegova frekvencija“. Prema rečima Lečića, demonstranti neće rušiti Pink, ali da će proslaviti gubljenje frekvencije. Na početku protesta intonirana je himna Srbije, a potom je minutom ćutanja odata pošta žrtvama bombardovanja 6. aprila 1941.

Lečić je rekao da učesnici protesta neće odustati i da će motivisati sve druge građane za promene u Srbiji. Potreban nam je novi dogovor u svakom segmentu života. Ne treba nam nikakvo nasilje, predočio je Lečić i pozvao mlade da se izbore za slobodu u Srbiji i ne odlaze u inostranstvo. Na ovo okupljanje stigli su i studenti nakon velike studentske šetnje koja je pod sloganom „Studenti ne ćute“ krenula u 16 časova od Studentskog grada na Novom Beogradu.

Lečić je pozdravio studente i naglasio da je mladost ta koja šeta i koja treba da nosi promene u društvu a da su svi okupljeni civilizovani građani koji treba da se upute ka Trgu republike kao simbolu slobode i uređene države.
Đilas: Pred Pinkom kada stigne sloboda i kada izgubi nacionalnu frekvenciju

– Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu neće ići večeras do zgrade televizije Pink kao što je bilo planirano, jer kako je rekao ne žele da daju priliku vlasti da „ubaci svoje ljude“ među demonstrante i tako izazove incidente.

Učesnici protesta su se uputili ka platou kod Trga Republike. Kako javlja naš reporter sa lice mesta kada je kolona stigla do Kolarčeve ulice gde su postavljene barikade zbog izvođenja radova na rekonstrukciji Trga republike, lideri opozicije prešli su na čelo kolone.

Kako je objašnjeno oni su sklonili zaštitne ograde i barikade kako bi „oslobodili“ Trg, i pozvali građane da sklone sve ograde koje vide.

Dragan Đilas, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Nikola Jovanović, Zoran Lutovac, Željko Veselinović, Marinika Tepić i članovi Saveza za Srbiju, uz pomoć organizatora protesta, nosili su metalne i plastične barikade.

Kolona se uputila ka Skupštini grada Beograda, kako bi ogradili ovu zgradu, „ogradili Vesića“, kako su naveli organizatori, a oslobodili prestonicu.

Bonus video

Situacija danas popodne ispred televizije Pink

Izvor: Danas