Brnabić: Kineska fabrika u Zrenjaninu biće najveća u Srbiji!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će kineska fabrika “Šangdong Linglong” biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih i da je njena izgradnja u Zrenjaninu pokazatelj odličnih odnosa između Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u našoj zemlji.

– To je još jedan rezultat dobre saradnje, uzajamnog poverenja, poštovanja, a rekla bih i prijateljstva između predsednika (Aleksandra) Vučića i kineskog predsednika Si Ðinpinga – rekla je za RTS Brnabić uoči svečanog prijema u Palati Srbija, gde je domaćin predstavnicima “Šandong Linglonga”.

Premijerka je navela da je nakon razgovora Vučića i Sija i potpisivanja okvirnog ugovora o saradnji, Vlada Srbije proglasila da je ovaj projekat od nacionalnog značaja.

– Borili smo se za ovu investiciju, kao i za svaku drugu investiciju, dali smo sve od sebe, i dobili smo rezultat. Rezultat je za Zrenjanin, ali i za celu Srbiju ogroman, to je 800 miliona evra investicija i 1.200 novih radnih mesta do 2025. godine – naglasila je Brnabić.

Ona je rekal da je sutra dan za slavlje, jer će biti postavljen kamen temeljac za prvu fabriku.

– To će ujedno biti najveća fabrika pod krovom do sada u Srbiji, fabrika od 500.000 metara kvadratnih – rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da je izgradnja fabrike pokazatelj “odličnih odnosa, saradnje, poštovanja i poverenja” između dve zemlje.

– I još jedan pokazatelj jako dobrih uslova, povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji, naše ozbiljnosti da dalje gradimo i da se borimo za svako novo radno mesto – poručila je Brnabić.

IZVOR: Tanjug