HIRURG: Srpski piloti, kao verni vitezovi kneza Lazara, poleteli su uprkos svemu…

“Mnogo ljudi je podržalo naš poziv i formiralo ogromnu kolonu sa srpskim i ruskim zastavama ispred moto-centra. Zahvaljujemo svima koji su se pridružili našoj akciji da podrže bratsku Srbiju na dan njene tragedije i tuge”, saopštio je vođa moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov – Hirurg.

“Sin srpskog pilota, heroja Milenka Pavlovića, čiju smo fotografiju doneli sa cvećem kod srpske ambasade, u svojoj video poruci je rekao da mu je velika čast da vidi fotografiju njegovog oca ispred srpske ambasade u Rusiji, i on se mnogo zahvalio tim ljudima koji se sećaju njegovog oca, kao i svih koji su se borili u 99. godini. Od njega lično, i od cele porodice, dobili smo veliku zahvalnost.”, saopštio je Hirurg.

Dalje Hirurg odaje počast i navodi sledeće: Srpski sokolovi Vitezovi kneza Lazara

24. marta 1999. godine, na pravoslavni Uskrs, trupe NATO-a bez dozvole Saveta bezbednosti UN-a izvele su strašan napad na suverenu Republiku Jugoslaviju. Hiljade civila je poginulo, uključujući najmanje 80 dece. U agresiji koja je usledila, NATO je okupirao drevnu srpsku zemlju Kosovo i Metohiju, a potom je predao mafijaško albanskim klanovima kontrolisanim iz Brisela.

Tokom neprekidnih bombardovanja, srpski piloti, kao verni vitezovi kneza Lazara, poleteli su, uprkos svemu, na skoro zahrđalim avionima kako bi se suprotstavili licem u lice mnogostruko superiornijem neprijatelju!

Niko od srpskih pilota nije odbio da krene na zadatak i da se suprotstavi mašinama pakla. Niko nije rekao neću. Bombardovanje Jugoslavije zateklo je potpukovnika Pavlovića kao komandanta 204. borbenog puka u Staroj Pazovi.

4. maja 1999. godine velika grupa NATO aviona letela je na području Valjeva s ciljem pokretanja raketnih napada na fabriku municije u Krušiku i vojna skladišta u blizini sela Pričević.

Jedan od mladih pilota primio je komandu za let, ali potpukovnik Pavlović mu je telefonom naredio da ostane, te poletio kako bi presreo neprijatelja. Poleteo je u 12:35 kako bi se suprotstavio 120 NATO aviona na nebu. Uskoro je potpukovnik već bio na nebu iznad Valjeva, ali je ubrzo nakon poletanja njegov radar otkazao, te se Milenko Pavlović upustio u neravnopravnu borbu protiv 16 NATO aviona. Budući da je praktično “slep”, uspeo da unese konfuziju u redove neprijatelja, Pavlovića su odmah pogodile tri neprijateljske rakete. Potpukovnik je već bio mrtav u vazduhu, a njegove poslednje reči su bile: “Vide me, ja njih ne”.

Вчера много людей поддержали наш призыв, огромная колонна с Сербскими и Российскими флагами стартовала от ворот Байк-Центра..Мы благодарим всех, кто присоединился к нашему порыву поддержать братскую Сербию в день её трагедии и скорби..#хирург #ночныеволки #патриот #Россия #Сербия #братство #русскиемотоциклисты #мотоцикл #мото #байкер #байкцентр #колонна #флаги #память #nocnivukovi #nezaboravimonikad #24031999

Geplaatst door Александр Хирург Залдастанов op Maandag 25 maart 2019

Olupina aviona pala je u blizini sela Petnica.

Potpukovnik Milenko Pavlović sahranjen je 6. maja 1999. na Bežanijskom groblju. Junak je posthumno nagrađen Ordenom za hrabrost. Srpska pravoslavna crkva mu je dodelila Orden Svetog Nikole za ovaj podvig.

Komandant 204. puka, pukovnik Milenko Pavlović rođen je 1959. godine u selu Gornje Crnjiljevo kod Osečine u Valjevskom okrugu od oca Milorada i majke Radmile. Prva četiri razreda je završio u rodnom selu, a ostatak u Osečini. Učio je u vazduhoplovnoj gimnaziji u Mostaru, a zatim na Letačkoj vojnoj akademiji u Podgorici, Puli i Zadru. Od 1982. godine služio je u Batajnici i dva puta dobijao vanredna unapređenja u činove major i potpukovnik”, navodi se u saopštenju vođe moto-kluba “Noćni vukovi”, Aleksandra Zaldostanova – Hirurga.

Izvor: vostok.rs