Potvrđeno pisanje Srpskog telegrafa: Šolak ukinuo RTS Srbima u dijaspori!

Glavni razlog je to što Dragan Šolak i njegov operator našim ljudima koji žive u inostranstvu žele da nametnu svoju istinu preko N1 i ostalih njihovih kanala. Kao izgovor su pak naveli navodno previsoke cene distribucije i za to optužili kompaniju “Telekom Srbija”, koja je regularno na tenderu na koji se SBB nije ni javio dobila pravo na programe RTS.

Podsetimo, javni servis je u oktobru 2018. sklopio ugovor s “Telekomom”, koji je time stekao pravo reemitovanja kanala RTS. Određena je i cena od 1,2 evra po korisniku, što je daleko ispod dva evra, koliko za svoje mnogo manje gledane programe naplaćuje SBB.

“TELEKOM”: SBB očigledno ima dvostruku poslovnu politiku, s obzirom na to da vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe potcenjuje
“Telekom” je ovim povodom izjavio da SBB očigledno ima dvostruku poslovnu politiku, s obzirom na to da vrednost svojih kanala precenjuje, dok tuđe potcenjuje.

– Nije im problem da svoje kanale naplate dva evra po korisniku, ali je veliki problem da inače gledanije kanale RTS plati duplo manje – navode iz “Telekoma Srbije”.

IZVOR: D. S. republika.rs