Prva poruka Vučića posle prištinske provokacije: Štitićemo narod i Srbiju, rezervnu otadžbinu namamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su kosovski Albanci usvojenom Platformom pokazali da nikad nisu ni želeli dijalog i da ga ni u budućnosti neće želeti, a da će odgovor Srbije biti odlučan, ozbiljan i čvrst.

– Sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese i nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača – rekao je Vučić u Belegišu, gde je danas započeo obilazak Sremskog okruga, neposredno posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i sastanka sa trećim čovekom američkog Stejt departmenta Dejvidom Hejlom, koji je pozvao Prištinu na ukidanje taksi, a „obe strane“ na uzdržavanje od provokacija.

Vučić, koji je danas nastavio kampanju Budućnost Srbije posetom Sremskom okrugu, najavio je da će više o tome govoriti u Sremskoj Mitrovici, gde će se obratiti građanima.

Podsetio je da je prošlo 2.149 dana od neformiranja ZSO, što je bila jedina obaveza Prištine, da su oni potom uveli takse i da „love“ ljude koji koji bi da prevezu i tri paketa keksa na KiM.

– Posle platforme, koja znači i kojom pokazuju da nikad nisu želeli dijalog i da ga ne žele ni u budućnosti, mogu samo da kažem da ćemo čuvati i verujem sačuvati mir. Naš odgovor će biti odlučan, ozbiljan i čvrst, sačuvaćemo i Srbiju i srpske interese. Nismo se uplašili ni njihovih pretnji, ni njihovih pomagača – rekao je Vučić.

Želimo mir, kompromis, ali nećemo prihvatiti ucene i pritiske koji znače odustajanje od naših nacionalnih interesa zato što bi se to nekome u svetu svidelo, dodao je on.

– Naša politika jeste da štitimo sebe, narod i Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo – zaključio je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com / Foto: Printscreen