OPAKI PLANOVI! Sonja Biserko i Haradinaj zajednički ZAHTEVAJU JEDNU STVAR, Srbija NIKADA NEĆE PRISTATI na to

Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko otvoreno je u Prištini podržala premijera lažne države Ramuša Haradinaja i sa njim dogovorila strategiju kojom treba da prisile Beograd da prizna nezavisnost takozvanog Kosova!?

Biserkova se zajedno sa izvršnom direktorkom ove nevladine organizacije Izabelom Kisić u utorak u Prištini sastala sa Haradinajem, a tema sastanka, kako saznajemo, bila je kako da Srbe na Kosovu ubede da je promena granica loše rešenje za njih.

– Biserkova i Kisićeva su spremne da sarađuju sa prištinskim institucijama, kojima su ponudile pomoć za lobiranje u zemljama koje nisu priznale Kosovo. Njih dve su Haradinaju obećale i pomoć u demotivaciji Srba na Kosovu. Saradnici Helsinškog odbora mesecima su boravili na Kosovu i ubeđivali Srbe da promena granica na Kosovu nije dobro rešenje. Drugim rečima, Biserkova i njeni saradnici zalažu se za celovito i nezavisno Kosovo – objašnjava osoba upoznata sa dešavanjem.

I dok se Biserkova i Kisićeva nisu oglašavale posle sastanka, Haradinaj je rekao da je bilo reči o položaju manjina na Kosovu.

– Kosovo ima najnapredniji Ustav u pogledu manjinskih prava. Ostvarili smo značajan napredak ka demokratiji – kratko je kazao Haradinaj.

intermagazin.rs