TVRDNJA LIDERA RADIKALA! ŠEŠELJ: MUAMER ZUKORLIĆ JE SRBIN!

Na pitanje šta bi analiza otkrila kada bi šef radikala Vojislav Šešelj dao uzorak za DNK, lider BDZ-a i narodni poslanik Muamer Zukorlić u jednom intervjuu je dao zanimljiv odgovor:

“Njegovu srodnost sa bošnjačko-crnogorskim sastavom”, rekao je Zukorlić, pa pojasnio:

“Taj potez sa kojeg on dolazi je ta sandžaklijsko-crnogorska srodnost. Ali bismo morali to preciznije da odredimo, mi ovdje imamo i Gota i Skandinavaca i drugih krstaša koji su prošli Balkanom, a mnogi su i ostali. I Srbi imaju tri linije koje su najbrojnije, kao slovenski narod ne pripadaju klasičnim Slovenima. Srodnost sa Rusima je drugorazredna, Srbi su staroevropljani, slovenizirani staroevropljani. Objavio sam knjigu, ali u drugom izdanju etnogeneza će biti značajno obogaćena.”

Komentarišući te njegove riječi, lider radikala Vojislav Šešelj je naveo da je Zukorlićeva konstatacija tačna, ali dodao i da bi DNK njegovog skupštinskog kolege bez sumnje pokazao da je Srbin.
“To je esencija srpskog naciona na Balkanu, Crna Gora, Raška, Bosna i Hercegovina. Srbija se posle širila na teritorije koje je prethodno okupirala Bugarska, a Bugarska je nekada držala i Srem. DNK nam se razlikuje od ruskog zato što su naši preci kada su došli na Balkan zatekli ostatke starog romanskog stanovništva, koje je uspjelo da se skloni pred Avarima u visoke planine, to su ti Vlasi. Njih su naši preci asimilovali i mi zato imamo visok procenat vlaških gena. A što se tiče pravoslavaca, muslimana i katolika, svi mi smo Srbi, nema tu nikakve sumnje. Možda je kod mene slovenski element zbog plavih očiju i plave kose izraženiji nego kod prosječnih. I kada bi on dao uzorak, Zukorlićev DNK bi pokazao da je srpski. Ne razlikuje se sigurno bitno od prosječnog srpskog DNK”, objasnio je Šešelj.

Izvor:sandzacke.rs