Uhapšeni odgovorni za spaljivanje kuće novinara Milana Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara Milana Jovanovića i da su uhapšeni osumnjičeni nalogodavac i dve osobe koje su osumnjičene da su izvršile to krivično delo.

Stefanović je na konferenciji za štampu rekao da je dva lica A. M. (1993) i B. S. C. (1981) za to krivično delo angažovao I. N. (1977) iz opštine Grocka.

„Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje tog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli“, preneo je on.

Stefanović je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

Jutros oko 3.30 u Vrčinu su nepoznate osobe zapalile kuću novinara portala Zig-info Milana Jovanovića i kroz prozor na garaži ubacile „Molotovljev koktel“. Posle toga, napadači su pucali u pravcu ulaznih vrata kako niko iz kuće ne bi mogao da izađe. Sedamdesetogodišnji novinar i njegova supruga uspeli su zajedno da pobegnu kroz prozor sa zadnje strane kuće. https://www.cenzolovka.rs/pritisci-i-napadi/pokusaj-ubistva-novinara-milana-jovanovica-spaljena-kuca-pucano-na-ulazna-vrata/

Geplaatst door Cenzolovka op Woensdag 12 december 2018

„Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem tog krivičnog dela“, rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokazala da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

„Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni i bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela“, naglasio je Stefanović.

sputniknews.com